DIUMENGE DE LLIGA I COPA ACEEGi AMB MOLTA PARTICIPACIÓ I UN NIVELL MOLT ALT AL CE ALT EMPORDÀ

Cent set sortides a pista es van donar a les proves de Lliga i Copa ACEEGi celebrades el diumenge al CE Alt Empordà.  La represa de la competició de Doma Clàssica a la Lliga i Copa després de l’aturada de l’estiu, va tenir una gran participació i un nivell molt destacable a la majoria de les proves celebrades.  A aquestes altures de la temporada la majoria de participants ja tenen molt treballades les reprises del seu nivell, i si ho sumem a que només queden dues proves classificatòries per la final i que tots volen sumar el màxim de punts, ens dona un alt nivell de qualitat a la majoria de les categories. La jornada plenament d’estiu, amb altes temperatures que en alguns moments de les hores del migdia van fer dura la competició pels que els tocava en aquella franja, es va iniciar a les nou del matí amb dues pistes simultànies de competició i es va donar per acabada prop de les sis de la tarda. El concurs el va presidir, Carlos Gracia i van actuar com a vocals, Albert Massuet, Lluis Fabregat, Jordi Pontes, Manel Ortiz i Clare Benmayor. La delegada federativa va ser Meritxell Pontes.

Les proves del CDT1* corresponent a la Copa ACEEGi es van començar pels nivells més alts per donar facilitats als entrenadors que competien a poder preparar als seus alumnes a les proves de menys nivell. La reprise San Jorge, prova gran del concurs se le van emportar Sandra Alonso amb Jocoso La Campana, seguida de Cristhian Pascual amb Locomotion i Ingrid Pedró amb Partenon Pi.  El nivell 4 Open disputat amb la reprise Clàssica 1 se la va emportar Mariona Aulet amb Donscha, segona va ser Aroa Mazuelos amb Fadeo Domino i tercera Andrea Mèndez amb Belo Roma.

A les categories de menors el nivell va ser molt alt i en nombroses proves les set o vuit primeres posicions superaven mitges properes al 67%.  Els guanyadors de totes les proves de menors van superar sempre el 69%. El cas mes significatiu es va donar a la prova de Alevins Equips on sis dels set participants van superar mitges de 68%. La guanyadora de la categoria alevins va ser Nora Coll amb Phoskito (73,925%), seguida de prop per Martina Diaz Lambilliotte  amb John Lennon (73,118%) i tercera posició per Milena Moral Pastó amb Floridor (70,108%), uns resultats que mostren el gran nivell de la base. La prova dels més petits, els benjamins, la va guanyar Arnau Ortiz Echevarria amb Brianmay (73,733%) seguit per Alba Marin Martinez i Mironet (66,333%) i tercera posició per Veronica Frutos Alavés amb Airesdeandalucia Rociero (65,600%). El podi de la Juvenil,  Juvenil 0* i Infantils va ser integrament femení en tots tres casos. Les amazones d’Aiguaviva Hípica Raquel Bailón Folch amb Don Ingendeal i Maria Bech Salvatella amb Danesa Selection van ocupar les dues primeres posicions de la prova Juvenil Equips, acompanyades per Mar Noguer Pujolràs amb Teran del CAVA. La prova de Juvenil 0* va tenir de guanyadora Maria Bech Salvatella en aquest cas amb el poni Kooihuster’s Keimpe, seguida de la seva companya de club, Lourdes Aulet Perez amb Afortunado EO II. A la reprise Infantil Equips va guanyar Mireia Luz Konovalova amb Denver, seguida de Irene Corona Martinez amb Fuer Trajano, totes dues d’Aiguaviva Hípic acompanyades a la tercera posició de l’amazona del CAVA, Inés Aparicio Pascual amb Claudia. Les proves OPEN d’alevins van ser per Naïs Perez Schmmit amb Take me Dancing del CH Vidreres i la Infantil OPEN per l’amazona del CAVA, Anna Cordomí amb CAVA Linda.

El CDT0* que puntuava per la Lliga ACEEGi i la Lliga 0* de la FCH va tenir un total de 68 participants repartits en els diferents nivells d’aquesta competició de promoció. La prova més nombrosa pel que fa a la participació va ser la Reprise 1 amb un total de 26 participants, entre ponis i cavalls. També va ser la de mes nivell amb els deu primers participants amb mitges superiors al 65,500%. La guanyadora va ser Carla Merce Casals amb el poni Hendi’s Bolero, seguida de Julie de Rossi amb Speedy i Tania Vidal Frigola amb CAVA Zabaleto. Al nivell AP, la reprise d’iniciació AP Prèvia va encapçalar-la Ivet Sirés Garriga amb Luck & Pip’s del CH Vidreres, seguida d’Ariane Alonso Fuentes amb Arrod La Campana, i la tercera posició va anar també cap al CH Vidreres en aquest cas amb Berta Serra Mazuelos amb Albert VH Hazepad. La AP reservada a ponis va tenir un nivell molt alt amb una tercera posició fregant el 70% ocupada per Alba González Pérez amb Quiskia i amb el primer lloc per Silvia Mas Jimenez amb Boszicht’s Kimmy (72,350%) seguida de Alba Torrent Llonch amb Camelot (71,500%). El podi de la AP reservada a cavalls va ser el següent: Marta Berlanga Testar amb Omega Altas va guanyar la prova amb Mar Roura Villaescusa i Omega Argos en segon lloc. Darrera les amazona del CH Omega Girona va tancar el podi Marina Ferrer Hernandez amb Canastero del CE La Campana. A la Reprise 2, la guanyadora va ser Anna Cordomí Brugués amb CAVA Linda que va repetir triomf després de guanyar la Infantils Open del CDT1*. La van seguir Laura Calero Coll amb Diskant de CE La Selva que debutava cavall i en tercer lloc Aritz Martinez Martinez amb Clasico VIII de Aiguaviva Hípic. Les dues proves de més nivell d’aquest CDT0* van tenir menys participació. A la Reprise 3 la guanyadora va ser Nicole de Pender Magan amb Quebec de Aristos del CH Estartit seguida de l’amazona del CAVA, Erika Leal amb CAVA Quintiliano II i tercera posició pel genet d’Aiguaviva Hipic, Aleix Calvet amb Celosa. La reprise 4 se la va endur Irene Garcia amb Figaro de Aristos, seguida de Nuria Sanchez amb Exotico del CE Jose Manuel Caballero.

Una penúltima prova classificatòria de les competicions ACEEGi que com de costum va superar els cent participants i va permetre una gran jornada de Doma Clàssica al CE Alt Empordà.

Text: Pere Fajula/ Fotos: Ariadna Alvarez Pou (Ris Photos)