DOS MIL PARTICIPANTS A LA SEGONA EDICIÓ DEL DIA A CAVALL

DOS MIL PARTICIPANTS A LA SEGONA EDICIÓ DEL DIA A CAVALL

L’ampliació a tot Catalunya va permetre a més de 2.000 persones gaudir del seu bateig eqüestre
Des de les 10 del matí els 17 centres eqüestres participants van obrir les seves portes, per tal que grans i petits descobrissin l’apassionant món del cavall.
Es van oferir activitats com passejades en cavall o poni per a petits i grans i multitud de tallers: com tenir cura del cavall (raspallar, trenar, preparar), poni games, equilibris, descobrir l’anatomia, creació de contes, relaxació, decoració de ferradures, de dibuix i pintura, manualitats vàries com l’elaboració de corones o punts de llibre, per exemple.
A les 13.30 cada centre va oferir una demostració del què ofereix en el seu dia a dia: carrusels, salt d’obstacles, agility, poni games, doma clàssica, etc. D’aquesta manera, s’ensenyava a què es pot arribar en el món eqüestre amb dedicació.
Destacar que alguns centres, després de participar a la 1a edició del Dia a Cavall ja han assolit resultats, aconseguint nous clients per a les activitats extra escolars.
El Dia a Cavall, que després de l’experiència pilot a les comarques gironines l’any passat ha repetit enguany ampliant a tot Catalunya. L’objectiu és seguir el camí de països com França o Alemanya en què la jornada de portes obertes als centres eqüestres s’ha convertit en una festa marcada en el calendari popular.
Els disset centres participants complien una sèrie de requisits de qualitat per tal de poder participar en aquesta jornada. En aquesta edició van ser els següents: Club Hípic Equus Empordà, Albons; CE Can Comas, Cassà de la Selva; Club Hípic l’Estartit. Mas Paguina, L’Estartit; CHUP Club Hípic Urgell Pirineus, La Seu d’Urgell; CE La Vall, La Vall d’en Bas; Centre d’Equinoteràpia Marginera de la Bosa, La Vall de Bianya; Cavall de Mar, Llagostera; CE La Selva (CELASE), Riudarenes; Can Caldés, Sant Cugat del Vallès; Equidress, Sant Gregori; CAVA, Sant Martí Vell; L’Escola Pony Club la Granja, Sant Miquel d’Olèrdola; Club Hípic Natura a Cavall, Santa Coloma de Farners; Ponis de la Garrotxa, Santa Pau; GSIS HÍPICA Can Taió, Santa Perpètua de Mogoda; Hípica Sort, Sort; Centre Eqüestre Les Oliveres, Vilacolum
Els 2.000 assistents entre petits i adults van participar en les passejades o en algun dels tallers. El perfil dels assistents van ser famílies amb nens que tenien la seva primera aproximació en el món hípic.
Per donar a conèixer el projecte i les activitats es va crear la web www.diaacavall.cat que va comptar amb més de 11.000 pàgines vistes. Els usuaris van consultar més de cinc centres a cada visita. També es van crear perfils a xarxes socials que han aconseguit un ampli ressò i seguiment de la jornada.
Enguany es va comptar amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Hípica i patrocinadors com equipassio.com, Central Hípica o Jani Western, d’aquesta manera els assistents van optar a nombrosos sorteigs de material eqüestre
Recordar que l’objectiu del Dia a Cavall és apropar el món del cavall a la població general, descobrir un tastet del que amaga el món de cavalls i ponis: pràctica física, foment de l’autoestima, millora de la concentració, creació de vincles afectius i augment de la confiança en un mateix i en un ésser animal.
El Dia a Cavall és una de les accions pioneres del projecte Activitats Eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals. Aquest projecte és impulsat i liderat des d’ADRINOC, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, i està subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya LEADER i cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Per més informació: eqüestre@adrinoc.cat
Imatges amb les següents:

  • Poni Games a Equidress (Sant Gregori)

Text i Foto: Ester Morchón